Novosti

Medtrum CGM i pametni sat

Praćenje vrijednosti glukoze brzim pogledom na zapešće više nije san za osobe s dijabetesom. Senzor za kontinuirano mjerenje glukoze (CGM) koji može prenositi podatke gotovo u stvarnom vremenu na pametni sat dostupan je kao dio svakodnevne skrbi za mnoge osobe s dijabetesom.

Važno je razumjeti da pametni sat zapravo ne prati razinu glukoze samostalno. Umjesto toga sat prima podatke od vašeg pametnog telefona. To znači da korisnici i dalje trebaju koristiti pametni telefon.   

Na pametnom satu možete koristiti korisničku Medtrum EasySense aplikaciju, ali i pratiteljsku Medtrum EasyFollow aplikaciju.

Da biste koristili sustav Medtrum TouchCare Slim CGM potreban vam je kompatibilni pametni telefon i kompatibilni pametni sat.    

                                                                                                                                                                                    

Proizvođač Medtrum periodično osvježava popis kompatibilnih uređaja s novim modelima testiranih telefona i satova, a posljednju verziju uvijek možete pronaći na Popis kompatibilnih uređaja

Evo važećeg popisa kompatibilnih pametnih telefona i satova za upotrebu s mobilnom aplikacijom Medtrum EasySense i Medtrum EasyFollow:

POPIS KOMPATIBILNIH SUSTAVA

Mobilna aplikacija: EasySense App, EasyFollow App

Apple Watch (OS:Watch OS 4.0 ili novije)

Modeli: Apple watch series 1, 2, 3, 5, 6

iPhone (OS: IOS 11.0 ili novije)

Modeli: 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 plus, 8, XR, XS, XS MAX, 11, 12, 12 mini, 12 Pro

Medtrum EasySense App i AppleWatch

Na svom iPhoneu morate instalirati ili ažurirati Medtrum EasySense kako biste bili sigurni da je verzija EasySense najnovija. Zatim pokrenite Watch aplikaciju na svom iPhoneu, pronađite aplikaciju EasySense watch i dodirnite INSTALL:

Što možete vidjeti na zaslonu svog Apple Watcha?

Zaslon prikazuje vašu vrijednost glukoze i strelice trenda, kao i grafikone za 3, 6 i 9-satna razdoblja. Zadani grafikon za prikaz glukoze jest 3 sata. Vremenski raspon može biti promijenjen u 6-satni ili 9-satni podešavanjem pomoću Digital Crown.

Kad god probudite Apple ili Android sat, on se sinkronizira s trenutnim CGM podacima iz aplikacije koja radi na vašem iPhoneu. Možda će doći do kratkog kašnjenja prije nego što aplikacija za sat pokaže ažurirano očitanje senzora.

Na zaslonu vašeg Apple Watcha dostupni su i statistički izvještaji o glukozi koji uključuju       „%  Low“ (ispod donje granice ciljnog raspona, TBR), „% Target“ (unutar ciljnog raspona, TIR) i „% High“ (iznad ciljnog raspona, TAR):

Nemojte onemogućiti ili blokirati obavijesti za aplikacije inače nećete dobiti alarm / upozorenja ili očitanja senzora na Apple Watchu. Nećete dobiti nikakva upozorenja na svoj Appleov sat dok koristite svoj iPhone.

Medtrum EasyFollow i Apple Watch

Ako pratite nečiji EasySense korisnički račun putem Medtrum Follow aplikacije možete to činiti i na vašem Apple Watchu. Morate instalirati ili ažurirati Medtrum EasyFollow na svoj iPhone kako biste bili sigurni da je verzija EasyFollow-a najnovija. Zatim pokrenite Watch aplikaciju na iPhoneu, pronađite EasyFollow watch App i dodirnite INSTALL.

Pokrenite EasyFollow App na vašem Apple Watch, i pronaći ćete prikaz na ekranu s popisom osoba koje pratite:

Dodirivanjem pojedinog imena ući ćete u sučelje sustava CGM da biste vidjeli podatke o glukozi ove osobe.

PRETHODNO / SLJEDEĆE