Blog

Medtrum CGM i pametni sat

Praćenje vrijednosti glukoze brzim pogledom na zapešće dostupno je osobama s dijabetesom. Senzor za kontinuirano mjerenje glukoze (CGM) koji može prenositi podatke gotovo u stvarnom vremenu na pametni sat, dostupan je kao dio svakodnevne skrbi.

Pametni sat zapravo ne prati razinu glukoze samostalno već pametni sat prima podatke od vašeg pametnog telefona. To znači da korisnici i dalje trebaju koristiti pametni telefon.   

Na pametnom satu možete koristiti korisničku Medtrum EasySense aplikaciju, ali i pratitelji mogu koristiti pratiteljsku Medtrum EasyFollow aplikaciju.

Da biste koristili sustav Medtrum TouchCare Slim CGM potreban vam je kompatibilni pametni telefon i kompatibilni pametni sat.                                                                                                                                                                                         

Evo važećeg popisa komaptibilnih pametnih telefona i satova za upotrebu s mobilnom aplikacijama Medtrum EasySense i Medtrum EasyFollow:

POPIS KOMPATIBILNIH SUSTAVA
Mobilna aplikacija: EasySense App, EasyFollow App
Apple Watch 
OS: Watch OS 4.0 ili novije
Modeli: Apple watch series 1, 2, 3, 5, 6
iPhone
OS: IOS 11.0 ili novije
Modeli: 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 plus, 8, XR, XS, XS MAX, 11, 12, 12 mini, 12 Pro

Proizvođač Medtrum periodično osvježava popis kompatibilnih uređaja s novim modelima testiranih telefona i satova, a posljednju verziju uvijek možete pronaći na Popis kompatibilnih uređaja » Bauerfeind | CGM Hrvatska.           

KORISNIČKA Medtrum EasySense App i AppleWatch

Na svom iPhoneu morate instalirati ili ažurirati Medtrum EasySense App kako biste bili sigurni da koristite najnoviju verziju EasySense App. Zatim pokrenite Watch aplikaciju na svom iPhoneu, pronađite aplikaciju EasySense watch i dodirnite INSTALL:

Što možete vidjeti na zaslonu svog Apple Watcha?

Zaslon prikazuje vašu vrijednost glukoze i strelice trenda, kao i grafikone za 3, 6 i 9-satna razdoblja. Zadani grafikon za prikaz glukoze jest 3 sata. Vremenski raspon može biti promijenjen u 6-satni ili 9-satni podešavanjem pomoću Digital Crown.

Kad god probudite Apple ili Android sat, on se sinkronizira s trenutnim CGM podacima iz aplikacije koja radi na vašem iPhoneu. Možda će doći do kratkog kašnjenja prije nego što aplikacija za sat pokaže ažurirano očitanje senzora.

Statistički izvještaji na Apple Watchu (TIR,TAR,TBR)

Na zaslonu vašeg Apple Watcha dostupni su i statistički izvještaji o glukozi koji uključuju       „Target“ (TIR, % unutar ciljanog raspona) i „ „Low“ (TBR, % ispod donje granice ciljanog raspona), High“ (TAR, % iznad ciljanog raspona):

Nemojte onemogućiti ili blokirati obavijesti za aplikacije inače nećete dobivati alarm / upozorenja ili očitanja senzora na Apple Watchu. Upozorenja na vašem Apple satu ne dobivate dok koristite svoj iPhone.

PRATITELJSKA Medtrum EasyFollow App i Apple Watch

Ako pratite nečiji EasySense korisnički račun putem Medtrum Follow aplikacije možete to činiti i na vašem Apple Watchu. Morate instalirati ili ažurirati Medtrum EasyFollow na svoj iPhone kako biste bili sigurni da koristite najnoviju verziju EasyFollow App. Zatim pokrenite Watch aplikaciju na iPhoneu, pronađite EasyFollow watch App i dodirnite INSTALL.

Pokrenite EasyFollow App na vašem Apple Watchu i pronaći ćete prikaz na ekranu s popisom osoba koje pratite:

Dodirom pojedinog imena ući ćete u sučelje sustava CGM da biste vidjeli podatke o glukozi ove osobe.

PRETHODNO / SLJEDEĆE